Sunday, June 11, 2017

Hatalmas ballib győzelem Andorrában

Győztek a ballibek Andorrában, legalábbis úgy tűnik, olvasva a sok liberális örömhírt.

Én magam nem is tudtam a meccsről. Sose érdekelt a foci, csak az EB- és VB-meccseket szoktam figyelni, azokból se mindent. Szóval csak magyar liberális örömködő cikkekből tudtam meg, hogy Andorra ellen vesztett a magyar csapat.

Így természetesen már érthető a liberálisok öröme. A magyar liberálisoknak nehéz pillanataik voltak tavaly, amikor a magyarok hatalmas sikereket értek el az EB-n: sokan álmatlanul forgolódtak, mások dühökben függönyt téptek, megint mások imádkoztak az ateisták istenéhez, hogy veszítsen el a lehető legtöbb meccset a magyar csapat.

A liberalizmus torz eszme eleve, de kelet-európai verziója még torzabb. A nyugati liberalizmusnak pl. nem kötelező eleme a saját nép ellenzése, míg keleten ez elengedhetetlen. Nem csak Magyarországon, más kelet-európai államokban is.

A szélsőjobbos magyarázat erre, hogy a liberálisok Magyarországon nem magyarok, hanem zsidók, ezért magyarellenesek. Ez azonban súlyos tévedés. Bár igaz, hogy a modern magyar liberalizmus létrejöttében a zsidók szerepe aránytalanul magas, a zsidó kisebbség és a liberalizmus azonosítása abszurdum. Ráadásul miért van ugyanez a jelenség olyan kelet-európai országokbna is, ahol nehezen lehetne bármilyen zsidó kapcsolatot fellelni? Ez tehát nem etnikai, nemzetiségi, vallási, származási kérdés, hanem tisztán ideológiai kérdés. Egyszerűen arról van szó, hogy a modern liberalizmus számára a nyugati magállamok érdekeinek kiszolgálása alapvető dogma, így minden fronton támadni kell a periféria és félperiféria államainak identitását, még a sportfronton is.

Szóval semmi más, csak hétköznapi liberalizmus, liberalizmus működés közben.

1 comment:

  1. Max! A sport, nevezetesen a foci támadása, speciel most nem ideológiai kérdés, hanem a súlyos pénzügyi leosztási viszonyoké. Ez a felháborodás most nem a liberálisok vagy a gyíkemberek támadása, hanem nagyon is megalapozott elégedetlenség. Ez a vereség feketén-fehéren leképezte, hogy súlyos milliókkal fizetett embereket nem képesek annyira, mint hétköznapi emberként dolgozó lelkes amatőrök. Az, hogy a pályán szaladgáló senkiházik olyan mértékű támogatást kapnak a semmi tudásukhoz amit sehol máshol a világon nem kapnának meg, elképesztő! Ráadásul közpénzből, mert a TAO támogatás abból áll. Ez az egész pontosan olyan, mint a korrupt magyar politikai és gazdasági élet meccsei. Ha nem is szereted a focit, érdemes lenne megismerned a gazdasági vetületeit....
    Gondolj abba bele, hogy Storcknak egy ilyen mínuszos teljesítmény mellett nem lehet felmondani, mert olyan szerződése van, hogy akkor több mint 300 milliót kellene neki kifizetni. Ilyen szerződések miatt nem lehet elmozdítani számos kulcspozícióból vezető embereket, ha nem teljesítenek. Így virágzik a korrupció, így nem lehet előbbre lépnie az országnak... Ez a vesztes mérkőzés most ezt láttatta...

    Amit a liberálisokról írtál azzal tökéletesen egyetértek

    ReplyDelete