Sunday, June 4, 2017

Antikapitalista kapitalizmuspártiság

Sokszor beszéltem már a ballib jelenségről, melynek lényege: a liberalizmust - mely egy jobboldali eszme - baloldalinak beállítani. Most azonban nem erről lesz szó, hanem ennek az ellenkezőjéről, ami a ballibaizmusnál semmivel se veszélytelenebb jelenség.

Mi késztetett ennek a témának a felvetésére? Két cikk: az egyik TGM cikke  a HVG-ben a másik a Bekiáltás blog legfrissebb cikke. A két szerző persze nem hasonlítható egymáshoz: TGM közismerten tudathasadásos ember, aki egyszerre képes, akár ugyanabban a mondatban is támogatni és ellenezni a liberalizmust, míg a Bekiáltás blog mögött egy tisztességes baloldali ember áll, akit nem lehet liberalizmussal vádolni. Hozzáteszem: a Bekiáltás blog azok között van, akik mernek nyíltan fellépni Oroszország védelmében a mai időkben, amikor a hatalmasok egyik fő agymosási technikája az oroszellenes uszítás. A Bekiáltás blog a 20 legjobb magyar blog egyike, ezért többek között szerepeltetjük honlapunkon is egy kis linkkel. Míg a HVG természetesen egész más: a HVG a liberális hatalmi gépezet egyik hatalmas csavarja, a lap célja a magyar emberek elnyomása és szolgaságba taszítása.

A tézis tehát az, hogy az Orbán-kormány jobban kiszolgálja a nyugatot, mint a balliberális kormányok. Érdekes ez az érv, különösen amikor együtt hangzik el azzal az érvvel, hogy Orbán nem követi eléggé a nyugatot.

A témában nem kell különösebb elemzés. Természetesen minden magyar kormány 1990 óta szolgája a nyugatnak. Más kormány hatalomra se kerülhetne, s ha hatalomra kerülne, megbukna azonnal. A jelenlegi geopolitikai helyzet nem is tesz lehetővé mást. Az országnak most ugyanúgy nincs választási lehetősége, mint ahogy a háború után se volt. Csakis ugyanarra számíthatunk, mint annak idején: a rendszer belső rothadására, amit esetleg szerény módon gyorsítani tudunk.

Viszont erős különbség érezhető 2010 előtt és után. 2010 előtt mindegyik kormány - tehát az első Orbán-kormány is - hittel és meggyőződéssel kiszolgálta a nyugatot, a legapróbb kritika is fasizmusnak vagy kommunizmusnak, azaz elfogadhatatlan szélsőségnek számított. Ezzel szemben 2010 azóta látható, hogy a kormányzat tágítani igyekszik a magyar népre adott liberális kényszerzubbonyt.

Abszolút hazugság azzal vádolni Orbánékat ebben a helyzetben, hogy kiszolgálják a nyugatot, bár ez valóban igaz, amikor az alternatíva nem a kevésbé való kiszolgálás, hanem a fokozott kiszolgálás.

Zavart érzek itt igen erősen...

1 comment:

  1. Orbán úgy táncol, ahogy a gazdái fütyülnek neki. Cserében lopat mint a szarka a cimboráival.

    Putyinnal parancsra bratyizik.

    Ezt mindenki tudja, ezért nem kell magyarázkodnia különöseben, hogy mire ez a nagy, 180 fokos váltás.

    Kerítést is német parancsra épített, hogy ne a németeknek kelljen Aus! Aus! Aus! Auslander Rauss!-t kántálni, mert az snassz dolog egy német kancellártól még 70 év múltán is. Megteszi helyette Orbán.

    Ő tette végleg a németek fehérniggergyarmatává Magyarországot.

    ReplyDelete