Monday, October 2, 2017

A metrón

A múlt hónapban lehetőségem volt pár napon belül utazni a budapesti és a szeredőci metrón.

A nyelvi eltéréseket leszámítva és azt, hogy a szeredőci metró szebb (mert újabb) alig tapasztaltam különbséget.



Ülnek az emberek, ill. állnak, unott pofával, egyesek igyekeznek szórakoztatni magukat (olvasnak, hallgatnak valamit, babrálnak a telefonjukkal), de mindenkin érezhető a kényszer: nem azért utaznak, mert szeretnének valami kedves helyre eljutni, hanem mert kénytelenek elmenni oda, ahol úticéljuk van.



Tapintható a boldogtalanság, az életunottság. Hatalmas elidegenedés mindentől.

Ilyen a létező liberalizmus világa...

10 comments:

  1. Újabb öngól, kedves bircaszar. Az életuntság a posztkommunista országok jellemzője, a múlt rendszer hagyatéka, ezt minden nyugati turista meg is jegyzi. Már megint egy korábbi rendszer bűnét próbálod a liberalizmusra kenni, kevés sikerrel. Legalapvetőbb ok-okozati összefüggéseket is képtelen vagy felfogni és te hívod magad mélyelemzőnek. Muhaha.

    ReplyDelete
  2. Könnyű életvidámnak lenne teli pénztárcával, szóval ez nem érv.

    Tessék szegény liberális országban boldognak lenni...

    ReplyDelete
  3. A szocializmus okozta a lemaradást, a liberalizmus eddig folyamatos felzárkózást hozott. Lassú, de létező a felzárkózás. Ezt kár letagadnod.

    Az életuntságot pedig óriási csúsztatás csak a szegénység számlájára írni.

    ReplyDelete
  4. ddddoni!
    Nagy idióta vagy!Mióta megszűnt a szocializmus haladunk lefelé a lejtőn,egyre nagyobb sebességgel,és akkor jössz te ezzel az idióta ökörséggel,hogy a szocializmus okozta a mai szegénységet!
    Talán nem is idióta vagy,hanem egy pofátlan hazug,rendszerváltó tolvaj entitás!

    ReplyDelete
  5. A számok kicsit mást mutatnak. Mielőtt hazugozol, nézz utána a bérek és a GDP alakulásának.

    ReplyDelete
  6. Mit hadoválsz itt a bérekről,meg a GDP-ről!?A hazai és a Nyugati bérek közti különbséget
    már zongorázni lehet,mely egyre nagyobb,600 ezer munkaképes szakember hagyta el az országot,nincsenek gyárak,üzemek,mezőgazdasági termelés,az átlag fizetés 150 ezer ft,ami csak azért igaz,mert a felső tízezer(vagy száz!?) abnormálisan magas keresete felnyomja,és mindez akkor,mikor egy felnőtt főre a számított alapmegélhetés kb 300 ezer ft!,nem beszélve a ketté(vagy több felé ) szakított társadalomról a demokrácia,meg egyebek hiányáról,a népesség csökkenésről,egyszóval a magyar optimista idiotizmusodról!
    Valami fidesz-körben add elő ezt az ostobaságot,majd megtapsolnak,de itt valahogy ez olyan hamisan hangzik!

    ReplyDelete
  7. Igazolna, ha igaz lenne.

    ReplyDelete
  8. A kettészakított társadalomért és a demokrácia hiányáért lehet okolni a fideszt és az illiberális intézkedéseit, én például okolom is. Bennem aztán semmi optimizmust nem találsz. A liberalizmust hibáztatni viszont csak a szokásos bircaszar féle hazugság, a rendszerváltáskori 10-szeres jövedelemkülönbséget sikerült levinni 4-szeresre, ezt minden statisztikában megtalálod. Az hogy a hozzád hasonló megkeseredett vidéki prolinak kevés babér terem ebben a rendszerben még nem ok a tények elferdítésére.

    ReplyDelete
  9. Dünn-dönn!
    Kérjük, vigyázzanak!
    Az ajtók záródnak!

    ReplyDelete