Monday, October 30, 2017

Bevatkozás a választásokba?

Amerikában hatalmas kampány zajlik a tavalyi elnökválasztásokba való bevatkozás kapcsán.

Vajon mi történhetett?



Hamis szavazatok lettek leadva? Jogosulatlanok szavaztak? Meghamisították a jegyzőkönyveket, valakik hozzáfértek a számítógépes rendszerhez? Esetleg valami enyhébb szabálysértés, pl. a kampány szabályai meg lettek sértve?

Semmi ezek közül mint kiderül. Annyi történt, hogy külföldi személyek, szervezetek és médiák is kampányoltak.

Jé, hát nem ugyanaz, amit minden amerikai, sőt nyugati média, alapítvány, egyéb szervezet csinál szerte a világon, amikor valahol választások vannak? De igen, teljesen ugyanaz, a különbség: hogy most először történt ez meg fordítva.

S mi az eredmény: hát be kell tiltani egyes "ellenséges" médiákat, tevékenységüket legalábbis korlátozni kell. A legfontosabb internetes honlapok tulajait össze kell csődíteni, el kell fogadni közös intézkedéseket, hogy legközelebb ugyanez a "szörnyűség" ne történhessen meg.

Most tessék elképzelni, mi történne, ha ennek csak egytizede lenne fordítva! Már hatalmas világkampány lenne azért, hogy valahol, egy "diktatúrában"  - a "diktatúra" szó jelentése nyugatiul = nem a mi embereink vannak valahol hatalmon - korlátozzák a szabadságjogokat, a sajtószabadságot, eltiporják az emberi jogokat.

Viccesek ezek a nyugati majmok... de jó jel: hisztiznek, pánikolnak, szóval a végüket járják. A szemetet lassan elsöpri a tisztító szél.

1 comment: