Saturday, May 20, 2017

A műbotrányok hete Magyarországon

Négy vicces műbotrány is zajlott a napokban magyar földön.

Bayer kávézott, az EP szavazott, Orbán koszorúzott Pekingben, a Momentum meg bement az Origóba.

Lássuk sorrendben.

Bayer - akinek stílusát egyébként kifejezetten nem kedvelem - felmosta a padlót ellenfeleivel. Míg Bayer szabadon beszélt, reagálva a konkrét felvetésekre, az LMP képviselője betanult szöveget mondott el, a többi ellenzéki pedig egyszerűen nevetségessé tette magát.

Kedvenc kortárs orosz filozófusom, a korosztályombeli Alexandr Dugin mondta egyszer, a liberálisok sose vitáznak másokkal nyíltan, mert ezeket a vitákat rendre elvesztik. Az ő eszmeiségük azon alapszik, hogy mindig nekik van igazuk, s mindenki más pedig kommunista, fasiszta, elmebeteg, lefizetett propagandista, vagy egyszerűen csak csúnya, rossz bácsi, stb., s ha vitáznának, azzal ezeket a rémes ellenfeleket legitimálnák. Most is szóltak a tapasztaltabb magyar liberálisok Bayer beszélgetőpartnereinek, ne menjenek el kávézni, de a tökös ifjúliberálisok nem hallgattak idősebb elvtársaikra és csakazértis elmentek, majd látványosan pofára estek.

Az EP magyarellenes határozata hatalmas újjongást váltott ki liberális körökben. Pedig nem történt semmi különös: a brüsszelita liberálisok kétségbeesésükben elfogadtak egy semmit se jelentő javaslatot. Ez elindít egy kb. másfél éves folyamatot, melynek vége az lesz, hogy semmi se fog történni. Ugyanis soha se lesz meg a
szükséges többség ehhez se az EU Tanácsában, se az EP-ben. Eleve szükséges lenne a magyarellenes szankciók bevezetéséhez a 30 tagú ET-ben 23 szavazat, a valóságban ez 28 szavazatból 23, mert 2 tanácstag - az ET és az EB elnöke - nem rendelkezik szavazati joggal. Azaz a magyar kormány elegendő ha csak 5 tagot győz meg, hogy ne szavazza meg a javaslatot, s már nyert is. S ha ez nem sikerül - ami persze kizárt, mert több
kelet-európai tag biztosan nemmel fog szavazni -, az EP kétharmados támogatása akkor is kizárt.

Az egész csak a Fidesz választási kampányát segíti a valóságban. Brüsszel bebizonyította, hogy tényleg veszélyes, s tényleg meg kell állítani.

A pekingi koszorúzás esetében vicces, hogy egyes ballib megmondóemberek úgy tettek, mintha nem ismernék a diplomáciai szokásokat: az ilyen koszorúzás formalitás és természetes része minden magasszintű állami hivatalos látogatásnak. A pofáraesés különösen nagy volt, miután ugyanott Göncz is koszorúzott 25 éve, igen, nem más, mint a ballib idol, a ballib személyi kultusz legnagyonbb alakja, a Megismételhetetlen És Egyetlen Elnök, az Igazi Ember, a Zemberek Zembere, az Örökösen Létező És Felülmúlhatatlan Szent Árpi Bácsi!

Arról nem is beszélve, hogy az a liberális érv se igaz, hogy Orbán a Tienmen téri "Vérengzők" emlékművét koszorúzta volna meg. S persze eleve ez a vérengzés is csak egy mítosz, semmi más nem történt akkor, mint hogy a kínai hatóságok kemény kézzel állítottak egy idegen érdekeket kiszolgáló puccskísérletet, melynek célja Kína feldarobálása, kiárusítása, s népének gyarmati sorsba taszítása volt.

Ami az Origót illeti, azon vitáznak az emberek, hogy be szabad-e menni egy szerkesztőségbe vagy sem, valamint felelőségre vonható-e egy újságíró egy politikus által. Pedig nem ez a lényeg. A Momentum vezére nem hülye, tudta, hogy amit tesz, az nem igazolható se jogilag, se politikailag. A cél csakis a választási kampány. A ballib szavazótábor egy részében hosszú ideje él az a vélemény, hogy a ballib politikusok lagymatagok, határozatlanok, nem harcosak, stb., így hát akadt egy piaci lyuk, amit most a Momentum betöltött. A legnaggobb vesztese ennek Gyurcsány, aki eddig arra épített, hogy ő a keményebb ellenzéki az MSZP-hez és a volt bajnaista törpepártokhoz képest, most viszont ő is bekerült a "lagymatagok" közé. Érthető ezek után, miért éppen a DK médiái ítélik el a legkeményebben a Momentum akcióját.ű

Nem történt semmi, csak ilyen egy választási kampány.

1 comment:

  1. Hát,Maxi,azt hiszem,hogy sok mindenben igazad van,de nem mindenben,és nem úgy.....
    Abban biztos vagyok,hogy az EP-s cirkusz semmi más célt nem szolgál,mint Orbán megerősítését,és a jövő évi választások általa történő megnyerését!
    Egyetlen percig nem hittem Orbán EU-ellenességében,sem Ámerika-ellenességében,stb.és az oroszokkal való bratyizás,meg a kínaiakkal való szövetség csak fal,amin,valszeg ,átlátnak az oroszok is,meg a kínaiak is!
    Kettős játék ez Orbán részéről,mert ha a háttérhatalom veszít ebben az évben,mint ahogy azt az alternatívok (tudod,miről beszélek,ugye?!)jósolják-akarják,akkor Orbán nagyon megdicsőül,az ő számlájára fogják írni a szegénység megszűnését,az államadósság eltörlését,és végül az ő csapata fölözheti le azt a mérhetetlen pénzt,amit egy-egy ország megsegítésére szánnak azok,akik ......stb.!
    Ha pedig marad hatalmon a világelit,és nyélbe ütődik a NWO,akkor is két esélye van,mégpedig a megdicsőült trójai faló,aki beépült a Deep State ellenfelei közé,és megakadályozta-megtévesztette őket abban,hogy letörjék a Rohtschildok stb.-k hatalmát!
    Nos ennek is van egy hátulütője,hogy ő (is) kívül fog esni a fennmaradó 500 millión ,és mint az elmúlt idők dicstelen cselekedeteinek tanúja, semmi szükség már rá!!
    Ami Göncz Árpádot illeti,egyetlen igaz mondata volt,ami úgy szólt,hogy:56-ban ,szerencsére,időben lefogták a kezünket,mielőtt legyilkolásztuk volna egymást!Ez is csak részben igaz,mert nem tartalmazza azt a tényt,hogy 56 a horthy-izmus utolsó kísérlete volt a hatalom megszerzéséért(mára már kiderült,hogy 89-ben volt még egy sikeres kísérlet!),amelynek ő nagy támogatója volt!
    Kína Tiennanmen-téri bulija úgy igaz,ahogy írtad,a feldarabolási szándék pedig ,Oroszországgal ,együtt máig fennáll,csak a realítása kerül egyre messzebb!De majd meglátjuk(vagy nem!!)
    Bayer Zsótitól pedig olvastam tegnap egy cikket,amelyben Európa mai helyzetét írja le!Ami igaz,csak mindig olyan érzésem van ezekkel a csótányokkal szemben,hogy igazat csak akkor írnak,amikor ócska cselekedeteiket kell igazolni,és a másik igazság,hogy ezeket nem is nekik kellett volna megírni,mert az igazságból hazugság lesz végeredményképpen!
    Az Origó "megtámadása" pedig azért történt,mert megírta,hogy a Momentum vezetője valahol külföldön lófrált,és valami Soros-alapítványban ügyködött,míg haza nem küldték ugyanúgy,és ugyanolyan célzattal,mint anno Orbán Viktort!Nincs új a nap alatt!

    ReplyDelete