Sunday, December 17, 2017

Miért balek az ellenzék?

A rövid válasz: nem az.

Talán Gyurcsány viselkedése a leglogikusabb. Ő tudja, hogy az igazi cél nem Orbán leváltása, hanem a liberális eszme megmentése. Ha Orbánt leváltaná egy sokféle szövetség, melynek részei nem-liberálisok is, az Orbán nélkül folytatná Orbán rendszerét.

Ettől pedig jobban retteg a háttérhatalom, mint Orbántól.

Egy baloldali ellenzék létrejötte semmiképpen se engedhető meg. A ballib áramlaton belüli minden baloldali elhajlással szemben kőkemény a fellépés. Láthattuk az óvatosan balra orientálódó Botka ellen vérbosszú zajlott, s a botkátlanított MSZP első dolga a kőkeményen antiorbánista, de egyben antiliberális Új Egyenlőség kirúgása volt, pedig ez a szervezet mindig igyekezett a ballib konszenzuson belül működni, azaz belülről igyekezett reformálni, nem pedig nyíltan fellépve a ballibek ellen.

Soros gazda is leszólt: ha Orbán nem dönthető meg liberálisokkal, akkor inkább maradjon.

A nagy utolsó reménység Gyurcsány, aki talán még meg tudja megmenteni a liberalizmust Magyarországon a jövő évi betervezett hatalmas bukás után. A solymári választás üzenete: hatalmas lesz a ballib bukás, nagyobb, mint 2010-ben.

Megdöbbentő, de ezeknek még a színliberális, csak néha balos szavakat mondogató Télinapforduló Gergely is veszélyes balosnak számít. Innen a támadás ellene.

No comments:

Post a Comment