Sunday, April 2, 2017

A szelektív szemétgyűjtésről

A szelektív szemétgyűjtés egy viszonylag új, liberálzöld hobbi.

A szelektív szemétgyűjtés a valóságban fokozottan társadalomellenes dolog.

A szemétszállító vállalkozás úgy akarja növelni profitját, hogy a szétválogató alkalmazottait utcára teszi, s a munkájukat az ügyfelekkel végezteti el ingyen, rosszabb esetben a liberális állam még erőszakot is alkalmaz a nem válogató lakosokkal szemben.

A tudatos ember direkt összekeveri a szemetét.

5 comments:

  1. Akkor itt a szemetem: szemét xar lámpavas üvegnéger maxval agyagnyolcas penész ukázdarab

    ReplyDelete
  2. ezt a komcsi dumát... Ezért tart itt ez az ország, mert teljesen felesleges foglalkozásokat kell fenntartani olyan csökkent értelmi képességű faszok miatt, akik nem birják szétválogatni a saját szemetüket.

    ReplyDelete
  3. Hogy mennyire balfácán az emberiség,az az itteni kommentekből eleve kitűnik!
    Ugyanis a háztartási hulladék miből is keletkezik?
    Megveszem a banánt, a krumplit,az ilyen olyan flakonos ásványvizet,mosogatót,stb.stb!
    Ezen árukon keresztül mindenért fizettem,pl. az ásványvizért külön, a palackért külön,a víz kitermeléséért, a palackozásért a kiszállításért,az elárusító munnkájáért,a benzinért,amiért elmentem a boltba,stb .stb.
    Tehát a víz is, a palack is az enyém!Azt senki ne mondja meg,hogy az a petpalack ingyen van,mert ez nem igaz,tehát az enyém,látszólag azt tehetek vele,amit akarok!
    Ezért felháborító,hogy én ingyen válogassam szét a hulladékot,és úgy juttassam el a hulladékgyűjtőnek,aki ingyen átveszi tőlem,és még fenyeget is,hogyha nem válogatok,akkor bezzeg...bezzeg bassza meg az a kurva kapitalista a a jó édes anyját,mert azt ingyen,a saját munkám árán adjam vissza neki!Nem én vagyok a felelős a környezetszennyezésért,hanem az aki(akik kitalálták,hogy drágábban lehet eladni az árut,ha szépen van csomagolva,ha az még oly szar is,és az általa termelt ,hulladékká váló csomagolóanyagtól én tisztítsam meg a Földet!
    Félreértés ne essék,nem a környezetszennyezés mellett emelek szót,hanem azért az átvágásért,meg rágalomért,hogy ingyen adjam át ,ami az enyém,amit nem ingyen szállítanak el,ha a szemétbe dobom,és stb.stb.Így minden gyártó,eladó környezeti felelőssége az enyém,amiért én fizethetek is,és amelynek az ára mélyen beleívódik a pénztárcámba,a hasznos (szemét!) élelmiszer drágasága miatNémetországban fizetnek a visszaváltott petpalackért,bár ez még olyan kóstolgatás csak!Ugyanakkor az ingyen visszavett petpalackokért Kínában fizetnek,amikből kabátok bélésanyaga,és egyéb ruházati cikkek készülnek!
    Valahogy úgy képzelem el,hogy ha én alapanyagot szállítok ,akkor azért illene fizetni,és nem fenyegetőzni kellene!!

    ReplyDelete
  4. A hozzászólásod egy hatalmas tévedésen alapul. Azzal hogy kifizeted az üveget, még nem fizeted ki annak a lebomlásával járó környezeti kárt. Az állam előtt két út állt: vagy még jobban megadóztatja a lassan lebomló hulladékot és elintézi belőle a szétválogatást, újrahasznosítást, vagy próbálja rávenni az embereket hogy csinálják meg maguktól. Az értelmesebbnek megy. Az idiótábbja meg háborog, hogy azt ő kifizette, azt csinál vele amit akar. Hát tévedsz öregem, nem fizetted ki.

    Másik tévedés: most sem kell ingyen válogatnod, bármikor visszaválthatod a PET palackokat és aludobozokat a legtöbb nagy áruházban. Kerek 1 Forintot kapsz érte. Ha neked megéri ennyi pénzért cipelni, akkor hajrá. A kínai petpalackgyűjtögetők is ennyiért dolgoznak.

    ReplyDelete