Thursday, January 19, 2017

A köpönyegforgató Orbán

Modern ballib tézis Orbán ellen, hogy ő köpönyegforgató ember.

Lásd Soros-ösztöndíjas volt, ma meg Soros eszmei ellenfele.

Csuhásozott, most meg hívő keresztény.

Liberális politikus volt, most meg szidja a liberális eszméket.

A valóságban kevés az olyan gondolkodó ember, aki egész életében ugyanahhoz az eszméhez hű. Ez inkább nem-gondolkodó emberekre igaz, akik papagájként bemagolnak valamit, majd azt ismételgetik a végtelenségig.

Gondolkodó emberek akkor szoktak egész életükben hűek lenne egy adott eszméhez, ha stabil, nem változó, rögzült viszonyok közt élnek, azaz semmi sem változik, ami nézeteik felülvizsgálatára késztetné őket.

kichka-orban

Dehát az utóbbi 30 év magyar közélete minden volt, csak nem stabil. Az egyetlen stabil pont az örökös változás volt. Sőt, manapság az egész világ is változóban van.

Ráadásul vicces amikor olyanok vádolják Orbánt nézetei változtatása miatt, akik maguk is meredeken megváltoztatták nézeteiket. Ismétlem immár sokadszor: kommunistából liberálissá lenni hatalmas változás, e két eszme szinte mindenben egymás 180 fokos ellentéte.

2 comments:

  1. Orbán mint a sok köpönyegforgató seggnyaló mindig azt aminek épp szezonja van. Mikor azzal lehet bejutni az egyetemre, akkor kommunista. Amikor liberalizmussal lehet ösztöndíjat szerezni Sorostól meg karriert kezdeni, akkor liberális. Amikor keresztény konzervatívnak álcázva lehet mégelőrébb jutni akkor az.
    A jómagyarnép ismeri őket ezer év óta. Okádik tőlük és csendben a kurvaanyjukat szídja.

    Persze csak azok, akik nem pont olyanok mint ők.

    ReplyDelete
  2. Ha szentet akarsz magadnak, keresgélj a temetőben, semmivel sem rosszabb mint Bibi, sőt kicsit jobb: nem szenved nagyzási mániában.

    ReplyDelete