Wednesday, January 18, 2017

Hogyan nyerhet jövőre a "baloldal"?

Miután a fenti témában láttam már kb. 30 ballib cikket, gondoltam, magam is megírom a választ a kérdésre.

A rövid válasz: sehogy.

De kicsit hosszabban is megfogalmaznám ezt.

Ahhoz, hogy nyerni lehessen egy választáson több esély is van, alapvetően azonban 2 fő pontban foglalható össze ez:

  • a hatalmon lévők politikája olyan rossz, hogy a nép bárki másra hajlandó szavazni, csak bukjon meg az éppen hatalmon lévő gárda,

  • el kell hitetni a néppel, hogy az ellenzék képes jobban képviselni a nép érdekeit, mint a hatalmon lévők.


Lássuk csak!

fideszAz első pont nem ér. A Fidesz-kormány nem rosszabb az előző ballib kormánynál. Nem ért el látványos eredményeket, de katasztrófát se produkált. Maradt a lassú fejlődés, mint ami van 1990 óta, maradt a folyamatos elmaradás a nyugattól, amin senki se tudott változtatni azóta. Az ellenzékből csak a Jobbik nem volt még hatalmon, de nehezen hihető, hogy ők rendelkeznének valamiféle csodarecepttel erre vonatkozóan. Azaz a nép nincs kormányváltó hangulatban.

A második pontot illetően a ballib ellenzék ássa maga alatt a talajt: mindig olyan érvek mentén kritizálja a Fidesz-kormányzatot, melyek idegenek a kisembertől. Lásd: rossza  rezsicsökkentés, mert csökken a közműcégek profitja. Na most, ki az az ember, akit mozgósítana, hogy pár szegény szerencsétlen nagytőkés jövedelme picit csökken? Ezen még az elkötelezett ballib szavazó is nevet.

Röviden összefoglalva: a ballib ellenzék üzenete a választók felé abszurd. Kb. ezt mondják: szolgáljuk ki még jobban a nyugatot, vegyünk részt lelkesen a NATO agresszív politikájában, segítsük a nagytőkét, hogy ne csökkenjen  a profit egy fillérrel se.

Na most, erre ki szavaz? Senki.

2 comments:

  1. Magyarország egy német gyarmat. Orbán akkor bukik, ha a német gazdáinak elege van belőle és a tolvaj bandájából, és szól nekik, hogy 2018-tól helycsere.

    Addig az ellenzék játssza a hülyét.

    Magyarországon súlyos recesszió van, amit elfednek az EU-s pénzek.

    A recesszió mértéke 5% körüli valójában, ami robban amikor az EU-s pénzek elapadnak.

    Félő, hogy a németek a nácikat akarják hatalomra juttatni az összeomlás apropójából.

    Minden jel erre mutat.

    ReplyDelete
  2. Tegyük komoly megfontolás tárgyává ezt a kérdést, a vad fantáziálás meg engedett ilyen esetben, de aztán vissza kell térni a kőkemény valósághoz a megvalósíthatósághoz.

    ReplyDelete