Monday, January 30, 2017

Olimpia

Ez az olimpiai hisztéria a ballibek leendő új hatalmas bukása lesz.

Maguknak keresték a bajt, még egy vadonatúj ballib szervezetet is képesek voltak alakítani a célra Momentum néven, mely pont ugyanazokat az ökörségeket gágogja, mint az összes ballib az utóbbi 25 évben.

Engem személyesen egyébként az olimpia nem érdekel. Sosem voltam sportrajongó. Pár olimpiai verseny, néhány labdarúgó VB- és EB-meccs kivételével alig nézek sportot, ill. régebben néztem pókerversenyeket (ez sport?), s a nagyobb billiárdversenyeket meg szoktam nézni ma is. Szóval a sport az a terület, melyről az átlagembermél jóval kevesebbet tudok, pl. nem ismerem még a tenisz szabályait se.

Azaz engem különösebben nem izgat sem az olimpiapárti kampány, sem az ellenkampány. Mindesetre ez utóbbi mulatságosabb.

Egyébként szerintem nem rossz ötlet olimpiát rendezni, ennek hatalmas pozitív mellékhatásai vannak. Viszont a negatívum sem kevés, pl. az utóbbi időben a homoklobbi intenzíven használja az olimpiákat utálatos PR-kampányaira.

A röhej az egészben persze az: Budapest esélye a rendezés elnyerésére minimális. Azzal, hogy a ballibek mégis az olimpia meg nem nyerését tették 2018-as kampányuk középpontjába, hatalmas zsákutcába vezérelték magukat. Amikor idén szeptemberben ki fog derülni, hogy nem Budapest lesz a rendező város, be is fog fulladni ezzel a ballib kampány. Tulajdonképpen a migrációs népszavazásban elért részleges sikerület fogják most ezzel a ballib szervezetek lenullázni. S ha mégis Budapest nyerne, az szintén az ő vereségük lesz immár.

A ballibek bevezérelték magukat egy szűk járatba, melyből csak akkor lennének képesek nyertesen kijönni, ha összegyűjtik időre a megfelelő számú és érvényes aláírást, majd érvényes népszavazáson nyer a NEM szavazat. Minden más esetben a kormány lesz a nyertes.

bp24

 

 

 

 

2 comments:

  1. Az MSZP gumimacija, Szanyi Tibor pattogott egy kicsit a Nyugati téri aluljáróban - tagnap..
    Ma meg Botka kezelt Orbánnal...
    Friss hír:
    http://www.origo.hu/itthon/20170130-orban-viktor-botka-laszlo-szegedi-fejlesztesek.html

    Na erre ki mit lép?

    ReplyDelete
  2. Attól, hogy valaki el akarja kerülni, hogy egy gigantikus sportesemény (ami a korrupció miatt a normál ár többszörösébe kerülne) évtizedekre tönkre vágja az amúgy is legatyásodott országát, még nem "balliba".

    ReplyDelete